2014. július 15., kedd

Koncertnapló - 2014.07.12. Martos(SK)

Az egész úgy indult, hogy meghívást kapott az AYERS ROCK a II. Martosi Szabadegyetem elnevezésű 4 napos fesztiválra Szlovákiában, ahol Mi szombat délután játszhattunk a kis színpadon.
Személy szerint kicsit tartottam attól, hogy nem lesznek nézők, merthogy régebbről volt már ilyen féle tapasztalatom, sajnos. Azonban ez az aggodalmam a háttérbe szorult, miután egy héttel a koncert előtt tudatosult bennem, hogy én az ominózus héten éjszakás műszakban húzom az igát, (Hurrá!) így szombaton a koncert előtt nem lesz túl sok lehetőségem pihenni. Ez így is történt, a koncert napján reggel negyed 8-kor kerültem ágyba, majd 2 óra intenzív(?) alvás után készülődés, végül fél 11-kor gyülekező a próbateremnél. A tervezett 11 órai indulás némiképp csúszott ilyen-olyan okokból, de aztán mindenki elfoglalta a helyét az Ayers Rock mobilban és útnak indultunk.
Az út kellemesen telt, beszélgetés, sztorizgatás, nevetgélés ahogy az lenni szokott, még a kisbusz "szétszedése" is belefért a dologba... ("Erős" Pista olyan határozottan belemarkolt, hogy a fogantyú simán a kezében maradt :-) )

Hamarosan megérkeztünk Martosra. Szép hely, már amennyit láttam belőle. A fesztivált két tó körül rendezték meg, viszonylag nagy területen. Összesen 3 színpad volt, a kis színpad jól elkülönítve a másik kettőtől. Megérkezésünkkor még nem tudtam hogyan is néz ki a terep, mert a kis színpadhoz egy sörpadokkal és kajás-piás pavilonokkal teli utcácskán lehetett eljutni. A buszunk éppen elfért ott, így gyorsan kipakoltunk, aztán Gyuri kivitte a parkolóba a járgányt.
Egy rövid terepszemle után a technikus kollégákkal egyetemben elkezdtünk felcuccolni a színpadra. 13:00 órára volt kiírva a kezdés, nos ez nem jött össze... valahogy 14:00 tájékán mondhattuk azt, hogy na, kész a beállás! Ekkor még alig-alig voltak a nézőtéren, de ahogy láttam, szerencsére ez hamar változott.
Mint ahogy az lenni szokott a koncert nem mehet le csak úgy hibátlanul, kisebb-nagyobb technikai problémákkal most is szembesülhettünk, drága Murphy barátom jóvoltából. :-)

Hol a kábelt húztam ki a mikrofonból, hol a hangerő arányok változtak, ahogy annak lennie kell általában :-)
A koncertet egyébként sikeresnek mondhatom, a közönség érdeklődést mutatott a zenekar iránt, ami már örömet tud nekem okozni. A közönség sorai között voltak már a következő zenekar tagjai, ők a Black Side.
Koncert után hamar össze is barátkoztunk velük. A jól megérdemelt gyros tálam után vissza is mentem a párommal (merthogy ő is elkísért bennünket és készített nekünk fotókat is :-) ) a színpadhoz ahol új barátaink zenéltek épp. Őszintén szólva nekem tetszett a muzsikájuk és remélem még lesz alkalmam/alkalmunk  találkozni velük.

Később még szétnéztünk a fesztivál más területein is, közben ment a gyermekfelügyelet, hiszen elkísért minket két gyerkőc is az anyukájukkal.
Ha jól emlékszem, valahogy este 6 óra magasságában indultunk haza, na akkor már érződött rajtam, hogy csaknem 24 órája talpon vagyok... ahhoz képest jól bírtam.

Összességében pozitív élményekkel gazdagodtam ezzel a koncerttel, bár mindig jobb, ha az ember rá tud készülni, pihenni egy fellépésre.

A következő fellépés július 26-án lesz, Szlovákia Zsére nevezetű községén. Majd arról is beszámolok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.