2014. szeptember 30., kedd

Stúdiózás 2014 - 1 rész.

Még a nyáron beszéltük a srácokkal, hogy kéne pár dalt felvenni. Szerencsére a próbateremben minden adott a házi stúdiózáshoz így most, hogy Steve elutazott külföldre, neki is álltunk a felvételeknek. Na, nem mintha arra vártunk volna, hogy végre elutazzon, hogy nekiláthassunk... Ő is kelleni fog a gitárokhoz. :-) A felvételek lebonyolítását magamra vállaltam, mivel valamilyen szinten érdekel a stúdiózás. Korábban már volt alkalmam belekóstolni, több-kevesebb sikerrel, de bízom benne, hogy ezúttal sikerül felülmúlnom magam. :-)
Szeptember 21-én el is kezdtük a munkálatokat. Mivel mankó felvétel nem készült, kicsit sajátos felfogásban, a billentyűkkel kezdtük a munkát. Gondoltam, hogyha a billentyű szólamok és a basszus fennt vannak, azok már elegendő támpontot adnak majd a dob felvételhez is. Remélem igazam volt :-)
Patrik az ő szólamait, hamar feljátszotta, bár eleinte voltak technikai malőrök, így végülis a 4 dalhoz 2 alkalom kellett, de legalább azok már megvannak. Múlt vasárnap 2 dal basszus sávjai is rögzítésre kerültek 2 sávon. Az egyik vonalból, a másik mikrofonozva egy SM58-as mikrofonnal.

Maradt még 2 dal, aztán jöhet a dobfelvétel. Attól kicsit tartok, igazi kihívás lesz :-)

Folyt köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.