Rólam

A nevem Horváth Attila Balázs. 1986-ban születtem. Elsősorban gitáros vagyok, de időnként a basszusgitárt is a nyakamba veszem, mindezek mellett pedig próbálok énekesként is helyt állni. A zenei "pályafutásom" legelső lépcsőfokára úgy 10 éves koromban léptem, amikor szüleim beirattak az esztergomi zeneiskolába, ahol 1 évet furulya szakon le is húztam becsületesen. Mindeközben sokáig tagja voltam az általános iskola gyermek kórusának is kb 7.-es koromig. Ezután kisebb szünet következett, majd 14 évesen, amikor a rockzene iránti érdeklődésem is nagy mértékben megnőtt, ismét beiratkoztam a zeneiskolába, ezúttal gitár szakra. Klasszikus gitárt 1 évig tanultam itt, majd a dorogi zeneiskolában folytattam tanulmányaimat ahol már a könnyűzenével ismerkedtem, azon belül is elsősorban a Blues műfajjal. 2 év után autodidakta módon tanultam, fejlesztettem magam, illetve tapasztaltabb, rutinosabb gitárosoktól tanultam, lestem el trükköket, ami persze a mai napig érvényes. Az énekléssel valamikor 2010-ben kezdtem el foglalkozni, amikor egy saját dalomat kezdtük el gyakorolni és koncerteken játszani akkori zenekarommal (Anagramma). Egy ideig ez a dolog is vakvágányra került, majd 2012 év elején végül rászántam magam arra, hogy komolyabban foglalkozzak a dologgal és felkerestem Esztergomban Dunai Évit, aki a Magyar Operaház énekkarának egyik tehetséges művésze, majd 2013tól Farkas Rose-Marie tanítványaként csiszolom továbbra is énektudásom.

A zene mellett az amatőr csillagászat iránt is érdeklődök, így ezen az oldalon zenei dolgaimon kívül időnként saját csillagász tapasztalataimat is megosztom a kedves olvasókkal.

Zenei pályafutás:
2006-ban Sabján László barátommal létrehoztuk a budapesti FÉMVIHAR zenekart, ahol gitáros voltam. 2009-ben csatlakoztam az esztergomi ANAGRAMMA zenekarhoz mint basszusgitáros, majd 2011-től gitárosként tevékenykedtem ott is. Még ebben az évben szakítottam budapesti zenekarommal.
2012 novemberében csatlakoztam a felvidéki AYERS ROCK zenekarhoz, ahol énekes lettem.
2014 nyarán magam mögött hagytam az Anagramma zenekart.
2015 nyarán Kozák Gyurikával, akivel együtt zenéltem az Anagrammában is, létrehoztam akusztikus projektemet, a ROCKOUSTICUM zenekart, ahol énekes-gitáros frontemberként igyekszem helyt állni. Ez év októberében kiléptem az Ayers Rock zenekarból.
2016 Augusztusában csatlakoztam az ÜZEMI TERÜLET zenekarhoz is, mint szólógitáros.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.