RólamA nevem Horváth Attila Balázs. 1986-ban születtem. Elsősorban gitáros vagyok, de időnként a basszusgitárt is a nyakamba veszem, mindezek mellett pedig próbálok énekesként is helyt állni. A zenei "pályafutásom" legelső lépcsőfokára úgy 10 éves koromban léptem, amikor szüleim beirattak az esztergomi zeneiskolába, ahol 1 évet furulya szakon le is húztam becsületesen. Mindeközben sokáig tagja voltam az általános iskola gyermek kórusának is kb 7.-es koromig. Ezután kisebb szünet következett, majd 14 évesen, amikor a rockzene iránti érdeklődésem is nagy mértékben megnőtt, ismét beiratkoztam a zeneiskolába, ezúttal gitár szakra. Klasszikus gitárt 1 évig tanultam itt, majd a dorogi zeneiskolában folytattam tanulmányaimat ahol már a könnyűzenével ismerkedtem, azon belül is elsősorban a Blues műfajjal. 2 év után autodidakta módon tanultam, fejlesztettem magam, illetve tapasztaltabb, rutinosabb gitárosoktól tanultam, lestem el trükköket, ami persze a mai napig érvényes. Az énekléssel valamikor 2010-ben kezdtem el foglalkozni, amikor egy saját dalomat kezdtük el gyakorolni és koncerteken játszani akkori zenekarommal (Anagramma). Egy ideig ez a dolog is vakvágányra került, majd 2012 év elején végül rászántam magam arra, hogy komolyabban foglalkozzak a dologgal és felkerestem Esztergomban Dunai Évit, aki a Magyar Operaház énekkarának egyik tehetséges művésze, majd 2013tól Farkas Rose-Marie tanítványaként csiszolom továbbra is énektudásom.

A zene mellett az amatőr csillagászat iránt is érdeklődök, így ezen az oldalon zenei dolgaimon kívül időnként saját csillagász tapasztalataimat is megosztom a kedves olvasókkal.

Zenei pályafutás:
2006-ban Sabján László barátommal létrehoztuk a budapesti FÉMVIHAR zenekart, ahol gitáros voltam. 2009-ben csatlakoztam az esztergomi ANAGRAMMA zenekarhoz mint basszusgitáros, majd 2011-től gitárosként tevékenykedtem ott is. Még ebben az évben szakítottam budapesti zenekarommal.
2012 novemberében csatlakoztam a felvidéki AYERS ROCK zenekarhoz, ahol énekes lettem.
2014 nyarán magam mögött hagytam az Anagramma zenekart.
2015 nyarán Kozák Gyurikával, akivel együtt zenéltem az Anagrammában is, létrehoztam az akkor még akusztikus projektnek iduló ROCKOUSTICUM zenekart, ahol énekes-gitáros frontemberként igyekszem helyt állni. Ez év októberében kiléptem az Ayers Rock zenekarból.
2016 Augusztusában csatlakoztam az ÜZEMI TERÜLET zenekarhoz is, mint szólógitáros.
2019 nyarán kiléptem az Üzemi Terület zenekarból és jelenleg a Rockousticum mellett BALU SIMMONS néven youtuberkedem időnként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.